19 mai 2009

Drag prieten

Te cunosc de ani buni. Ne-am cunoscut in conditii vitrege. Am fost in tabere adverse la inceput, ca sa zic asa. Ne-am certat de multe ori. Si rezistenta celuilalt ne-a facut sa ne apreciem unul pe celalalt si sa legam o relatie care, pentru majoritatea, nu avea nici un viitor.

Au trecut ani. Noi suntem tot aici, tot impreuna. Trecuti prin multe. Harsaiti de vanturi puternice. In ciuda a tot ce s-a zis despre noi. In ciuda vorbelor celor din jur. Impotriva naturii poate. Noi suntem inca alaturi unul de celalalt si ne sprijinim ca doi betivi batuti de furtuna. De cele mai multe ori eu am fost cel care s-a sprijinit mai tare de umarul tau. Normal poate, tu fiind cel mai experimentat.

Am invatat multe de la tine. Mai multe decat poate vei fi de acord vreodata sa accepti. Imi place sa ma alint si sa cred ca si tu ai invatat multe de la mine....Sau macar cate ceva.

Acum e un moment. Un moment in care, poate pentru prima oara, tu esti cel care se clatina mai tare, lovit de viata. Neinteles de cei din jur. Mai apropiati sau nu.

In acest moment de cumpana vreau sa impartasesc din ceea ce am invatat de la tine. Direct sau indirect. Drag prieten. Viata e grea sau asa ne-o facem noi cel putin. Momentele mai grele sau mai usoare se suced tot timpul. Sperantele vin si trec. Iubirile se nasc si mor. Oameni apar si dispar.

Dar orice s-ar intampla, noi trebuie sa tinem fruntea sus. Asta m-ai invatat tu. Fruntea sus drag prieten. Pentru ca in final ne indreptam spre liniste. Spre ceea ce ne dorim cu totii: liniste si calm. Iubire si relaxare sufleteasca.

FRUNTEA SUS PRIETENE. Eu voi fi langa tine si te voi sustine mereu in tot ceea ce faci.

8 mai 2009

Ne eliberam? :)

Se da graficul de mai jos:Si se interpreteaza astfel: dintr-o tara cu economie libera(in 1995) am trecut incet-incet in categoria tarilor cu economie predominant nelibera si.........surpize-surprize......in 2009 se pare ca am avansat in categoria tarilor cu economie moderat-libera....

O fi bine, o fi rau?

6 mai 2009

Azi vorbim despre moralitate

Hello Hello

In primul rand trebuie sa ma scuz puternic ca am lipsit o luna jumate.....Programul a fost extrem de incarcat, timpul si ideile limitate.

Si....cum ziceam si in titlu, azi vreau sa vorbim despre moralitate.

Ce e moralitatea? Exista o impartire clara. Toata lumea stie ce e moral si ce nu este moral, dar care este definitia moralitatii?
De ce e imoral sa ucizi un om si de ce este moral sa ucizi un dusman in vreme de razboi?

Fa altora ceea ce ai vrea sa iti faca ei tie si evita sa le faci ceea ce nu ai vrea sa ti se faca tie. Suna complicat nu? Se pare ca pentru unii e si mai greu decat pentru noi majoritatea sa faca diferenta intre moral si imoral, intre bine si rau.

Cat e de greu sa respecti regulile bunului simt si ale colegialitatii? Cat de greu e sa fii moral in societatea contemporana?

Multe intrebari, putine raspunsuri si multe actiuni mai mult sau mai putin imorale. Sau morale :)