19 feb. 2009

Dezorganizarea si aiureala de la FEAA

De la o facultate care are cateva mii de studenti, din care mare parte platesc o gramada de taxe, te astepti sa existe o baza de date comuna, un sistem informatic integrat astfel incat sa nu apara situatii extreme de genul: nu stiu la ce grupa sunt, nu stiu daca sunt sau nu exmatriculat, nu se stie la secretariat daca ai platit taxa x etc.
Din pacate ma confrunt si eu cu o situatie in acest moment care nu poate decat sa arate inca o data, daca era nevoie, cat de mare e dezorganizarea la nivelul acestei facultati, care, parerea mea, este una dintre cele mai productive din tara din pucnt de vedere financiar.
Terminandu-se perioada de examene si restante si stiind ca am o restanta din anul 1, ma duc si eu ca tot omul la secretariat sa imi clarifice si mie situatia. Intrebarea de baza era: sunt exmatriculat? sa stiu daca ma duc sa platesc taxa de reinmatriculare sau nu. Doamna secretara consulta baza de date si da verdictul: da esti exmatriculat, trebuie sa platesti 200 ron la casierie. Ok...no problem.
Ieri, student disciplinat, ma duc la casierie sa platesc taxa. Stau frumos la rand, ajung la ghiseu si platesc 200 ron cu cardul(facultate evoluata, avem POS). Mi se da chitanta, dupa care completez o cerere de reinamtriculare, anexez chitanta si ma prezint la secretariat. Cand vine randul meu....stupoare....pai tu nu esti exmatriculat!!! de ce ai platit taxa?......CA MI-ATI SPUS DUMNEAVOASTRA.....vai nu trebuia.....ia cererea si chitanta si du-te la casierie si spune-i casierei sa iti dea banii inapoi.....
OK...mai urc iarasi la casierie si ii prezint casierei cererea si chitanta, ii explic situatia si dupa ce imi bombane vreo 2 minute ca "ea ce vina are" de parca eu as fi fost vinovat imi returneaza banii cash.
Am crezut ca gata am scapat......si bineinteles m-am inselat.
In aceeasi zi in timp ce eram la birou, pe la ora 16 ma suna tatal meu, zicandu-mi ca ma cauta acasa casiera de la FEAA......wtf? ce cauta la mine?
In fine, vorbesc cu ea la telefon si imi explica printre sughituri si lacrimi ca de fapt, din cauza ca am platit cu cardul, nu trebuia sa imi dea banii cash, ca de fapt trebuia sa fac o cerere si sa imi recuperez banii de la casieria centrala. Si ma ruga foarte frumos sa ma intalnesc cu ea la casierie sa ii dau inapoi cei 2 mil returnati ca ea iese gaura in casa.
Ooook....hai sa nu fiu baiat rau....ma prezint din nou la casierie, dau inapoi banii, imi taie din nou chitanta(prima o returnasem si fusese anulata) si imi explica doamna casiera ca trebuie sa fac o cerere catre domnul decan si sa ma prezint cu ea la casieria centrala sa imi recuperez banii.
Azi, fac cerere, fac copie dupa chitanta si ma prezent la casieria centrala. "Sarut mana....am o cerere de returnare a unei sume....stiti a fost o greseala..."..."Da stiu, dar nu la mine...mergi mai intai la Biroul de bugeturi si venituri"....
Ma duc la biroul respectiv si pun din nou placa...."Buna ziua.....Am si eu o cerere...pentru niste bani care mi-au fost incasati desi nu trebuia sa ii dau...." si ii explic domnului de acolo exact situatia. "Aaaaaa....pai cererea asta nu e aprobata de decan...Te duci mai intai la decan cu cererea asta si ii explici lui si dupa ce o aproba vii inapoi la noi"....
M-am dus si la decanat unde deja la ora 13:07 usa era incuiata....

Eu cu ce sunt vinovat din toata faza asta pana la urma?

Revin maine cu continuarea....sunt curios pana la urma prin cate birouri voi trece ca sa-mi recuperez banii.....

6 comentarii:

Dan spunea...

Bine ai venit in Romania frate!

Anonim spunea...

Salut sunt Adi! Cand eram student am patit ceva asemanator, dar norocul meu a fost ca nu se platea cu cardul inca..... Si ca sa vezi ca nu scapi asa de usor de FEAA.........Dupa 2 ani juma tb sa imi ridic cateva acte de studii de la facultate si stii ce dragute sunt unele secretare......si casiere. Am si eu o rugaminte:stii ce orar au cei de la casierie? Daca nu ma insel cel de la secretariat e unul si cel de la casierie e altul de se suprapun doar o ora, asa ca eu din provincie tb sa imi fac ASA UN PLAN DE BATALIE ca sa reusesc sa stau la coada la secretariat sa-mi spuna cat tb sa platesc, apoi tzusti la casierie(daca o fi deschisa) unde pp ca se sta la rand..... apoi iar tusti la secretariat daca nu s-o fi inchis......

Vali spunea...

Din cate stiu la secretariat programul cu publicul e de luni pana joi intre 10 si 13.
Iar la casierie de la 8 la 16 cu pauza de masa intre 12 si 13.

Vali spunea...

revin cu programul exact al casieriei.

luni-vineri: 8-15(pauza de masa intre 12 si 12:30)
sambata-duminica: 10-12

lorenna spunea...

vali,deci la faza asta ai fost super tare,chiar nu stiam ca exista atata indisciplina in FEAA asta,e bine de memorat si de bagat la cap,STOP FEAA:)), n as fi vrut sa fiu in locul tau,bafta:P

Anonim spunea...

Buna Vali!
Ce pot spune este ca te aprob in toate mie mi s-a intamplat o gogomanie si mai mare:))!Deci ar cam trebuie trase niste semnale de alarma intregii turme de studenti care se duc ca inecatii acolo!!!
Informare zero incapabilitate de organizare si bineintelesa scuza ''sunt atatia elevii aici '' deci eu nu stiu ce sa fac!!!